Educatie

Docenten gezocht!

In juni 2018 lanceerde het Taalmuseum samen met Stichting TEGEN-BEELD de nieuwe website Muurgedichten.nl. Hierop is achtergrondinformatie bij alle Leidse muurgedichten te vinden. Ook biedt de website audiofragmenten en bijzondere verhalen. Lesmateriaal voor het basis- en voortgezet onderwijs mag uiteraard niet ontbreken. Dit ontwikkelen we met docenten uit de regio en met ICLON, het Interfacultair centrum voor lerarenopleiding, onderwijsontwikkeling en nascholing van de Universiteit Leiden. 

Lespakketten

De ongeveer 120 muurgedichten in bijna 40 talen bieden, samen met de nieuwe website, veel mogelijkheden voor het onderwijs in talen, literatuur en poëzie. Deze mogelijkheden verkent het Taalmuseum de komende periode, met als doel via de nieuwe website inspirerend lesmateriaal ter beschikking te stellen dat gratis kan worden gedownload.

Help je mee?

Ben jij docent en heb je ideeën voor lesmateriaal bij de muurgedichten? Of wil je ons meehelpen om dat te ontwikkelen? We kunnen je hulp goed gebruiken! Op 20 september organiseren we een startbijeenkomst waarop we de mogelijkheden verkennen en ideeën bespreken. Aanmelden kan via info@taalmuseum.nl

Educatie Muurgedichten.nl
Donderdag 20 september 2018
16.00 - 17.00 uur (uitloop tot maximaal 17.30 uur)
Lipsiusgebouw; Cleveringaplaats 1, 2311 BD Leiden
Zaal 002