Gebarentaal festival

Fotoverslag


Op zaterdag 14 oktober 2017 organiseerde het Taalmuseum het Gebarentaalfestival in de Leidse Hortus Botanicus. Tijdens het Gebarentaalfestival vierden we de rijkdom van Nederlandse Gebarentaal. Doven, slechthorenden en horenden ontmoetten elkaar bij een programma rond poëzie en taal, met onder andere optredens, workshops en lezingen. Als afsluiting werd het allereerste Muurgedicht in gebarentaal ter wereld onthuld. 

Een fotoverslag van het festival:

Workshop Visual Vernacular door Giuseppe Giuranna


 Workshop Beginselen van Nederlandse Gebarentaal door Michiel BouwRondleiding door de Hortus in Nederlandse Gebarentaal, met tolkRoos Wattel van Wat Telt! leidt de middagTony Bloem over De geboorte van poëzie in Gebarentaal


Voordracht gedicht door Selena Waas


Presentatie nieuwe website over de poëzie van Wim Emmerik: www.wimemmerik.nl 


15:45 Performance Visual Vernacular door Giuseppe Giuranna + Q&A
Jean Couprie deelt herinneringen aan Wim Emmerik


Onthulling Muurgedicht in Nederlandse Gebarentaal
Als afsluiting van het Gebarentaalfestival onthullen het Taalmuseum en Stichting TEGEN-BEELD het eerste Muurgedicht in Nederlandse Gebarentaal in de Leidse Hortus Botanicus. Het muurgedicht bestaat uit een doorlopende weergave van het gedicht 'Polder' van Wim Emmerik. 

Foto's: Anna Glinka 

Partners
Taalmuseum Leiden werkt bij de organisatie van het Gebarentaalfestival samen met Wat Telt! Wat Telt! streeft naar een maatschappij waarin doven en slechthorenden volledig kunnen meedoen, op basis van gelijkwaardigheid. 
Het Muurgedicht in Nederlandse Gebarentaal wordt gerealiseerd door het Taalmuseum Leiden, in samenwerking met stichting TEGEN-BEELD, de Hortus Botanicus en de Universiteit Leiden (LUCL). Het project kan worden gerealiseerd dankzij de financiële steun van Fonds 1818, LUCL, LSC-VVSL 1967 en het Nationaal Dovenfonds. Polder is onderdeel van een serie filmgedichten in gebarentaal (verzameld op de dvd Bewogen) die geregisseerd zijn door filmmaker Leendert Pot en Anja Hiddinga.