Als muren spreken

Nieuw leven voor de Leidse muurgedichten

In 1992, nu 25 jaar geleden, werd Leiden verrast met een eerste muurgedicht. Inmiddels zijn er verspreid over de stad meer dan honderd muurgedichten te vinden, in ruim 30 talen. De Leidse muurgedichten zijn omarmd door buurtbewoners, passanten, toeristen, liefhebbers en belangstellenden en hebben tot over de grenzen navolging gekregen.

Nieuw leven voor de Leidse muurgedichten
Samen met initiatiefnemer Stichting TEGEN-BEELD werkt het Taalmuseum aan een nieuwe, interactieve website voor de Leidse muurgedichten, met over elk muurgedicht een verhaal. Op basis van je locatie toont de site straks informatie over het meest nabije muurgedicht. Je kunt gedichten beluisteren, wandelroutes langs de gedichten volgen en ontdekt meer over de achtergrond en betekenis van ieder gedicht.

Word vrijwilliger onderzoeker en werk mee aan de nieuwe website!
Ben jij gek op poëzie? Heb je een favoriet muurgedicht? Wil je een gedicht helemaal uitpluizen of je verdiepen in het leven van de dichter? Geef je dan op om onderzoek te doen voor de nieuwe website! Je krijgt een helder format voor het onderzoek en we organiseren een startgesprek op 17 januari, van 16.30 tot 18.00

Help je mee? Geef je op bij Tessa Askamp via muurgedichten@taalmuseum.nl Ben je verhinderd, maar wil je graag meedoen? Dan gaan we samen op zoek naar een passend alternatief.