Kaarten Vrolijke Viering van het Nederlands

Vrijdag 13 december: de Vrolijke Viering van het Nederlands

Kaarten koop je hier.

Op vrijdag 13 december viert het Taalmuseum de Nederlandse taal in het Leidse Volkshuis. Tijdens een avond vol theater, muziek en verhalen maken we op vrolijke wijze duidelijk hoe divers en rijk het Nederlands is. Samen met de Mus hebben we een mooi programma samengesteld. Op het podium staan onder anderen schrijver AL Snijders, schrijver en dichter Marieke Lucas Rijneveld, taalwetenschapper Vivien Waszink, theatermaker en historicus Eveline van Rijswijk, dichter René Oskam, historicus Ad van Liempt en de band de Woezels.

Taal is van en voor iedereen, we gebruiken taal dag in dag uit: we halen brood bij de bakker, we kletsen met de buren, we luisteren naar de radio en versturen berichten via Twitter, Instagram of Facebook. Toch zijn veel mensen zich niet bewust van het grote aandeel dat taal in hun leven heeft of dat ze mooie, grappige, opvallende en verrassende woorden gebruiken. Hoogste tijd voor een avond met een vrolijke, positieve blik op de Nederlandse taal!

Wat: de Vrolijke Viering van het Nederlands
Wanneer: vrijdag 13 december
Inloop: vanaf 20.00
Start programma: 20.15
Borrel: 22.15-00.00
Waar: het Leidse Volkhuis, Apothekersdijk 33A Leiden
Prijs: €15 (inclusief drankje)

Kaarten koop je hier.

Campagne

Het Taalmuseum organiseert een grootschalige publiekscampagne. Hiervoor vragen wij jou en zo veel mogelijk andere Nederlandssprekenden naar hun favoriete woord, gedicht, boek, gezegde, zinsnede, wettekst, uitspraak of andere taaluiting. Al deze bijdragen samen vormen een grote verzameling fascinerende stukjes Nederlands die inspiratie vormt voor de invulling van het festival. Doe jij ook mee? Op onze campagnepagina kun je jouw bijdrage achterlaten of mail je mooiste stukje Nederlands naar nederlands@taalmuseum.nl.