Jouw mooiste stukje Nederlands

Publiekscampagne

Het afgelopen jaar (najaar 2019, voorjaar 2020) stond in het teken van onze publiekscampagne de Vrolijke Viering van het Nederlands: onze zoektocht naar de mooiste stukjes Nederlands. We vroegen zo veel mogelijk Nederlandssprekenden naar hun favoriete woord, gezegde of zinsnede. Wat een mooie verzameling is daar uit voortgekomen! Het Taalmuseum selecteerde 10 inzendingen en Robin Stam maakte er illustraties bij. De set ansichtkaarten is hier verkrijgbaar.


Mooiste stukje van de Nederlandse taal?

Dag in, dag uit gebruiken we taal: we halen brood bij de bakker, we kletsen bij met de buren, we luisteren naar de radio. Toch zijn veel mensen zich niet bewust van het grote aandeel dat taal in hun leven heeft. Daarom zijn we benieuwd: hoe gebruik jij de Nederlandse taal? Wat vind jij leuk, opvallend, verrassend? Een mooi gezegde, een liedje of bijvoorbeeld een stuk wettekst?


Wat doen we met de resultaten?

We verzamelen de inbreng van zoveel mogelijk Nederlandssprekenden. Dit vormt inspiratie voor het festival De vrolijke viering van het Nederlands.


Natuurlijk delen we de resultaten van de campagne ook online, volg daarvoor onze website en onze Instagram, Twitter en Facebook

Velden met een * zijn verplicht.

Je bestand mag max. 16mb groot zijn.
Grotere bestanden kun je sturen naar nederlands@taalmuseum.nl